Kontakty
|
místnost: |
A109 |
|
telefon: |
+420 220 44 4037 |
|
e-mail: |
Pavel.Dostalek@vscht.cz |
Vzdělání a zkušenosti
| 1981-1985 | Inženýrské studium (Ing.), VŠCHT Praha, Ústav kvasné chemie a bioinženýrství (ÚKCHB) |
| 1986-1991 | Vědecká příprava, VŠCHT ÚKCHB Praha, (CSc.) |
| 1993 | Pedagogická stáž na Dublin City University, Dublin, Ireland |
| 1996 | Kurz Food Technology, Hebrew University, Faculty of Agriculture, Rehovot, Israel |
| 1988–2007 | Odborný asistent |
| 2004 | Člen redakční rady časopisu Kvasný průmysl |
| 2007 | Habilitace – Biotechnologie (Fakulta potravinářské a biochemické technologie – FPBT VŠCHT Praha) (Doc.) |
| 2007 | Docent na VŠCHT Praha, ÚKCHB |
| 2012 | Profesor v oboru Biotechnologie, VŠCHT Praha, ÚB |
| 2013 | Hostující profesor na Department of Agraria, Sassari University, Sardinia, Italy |
Pedagogika
Vedení doktorských, bakalářských, diplomových prací a studentských projektů, vedení a konzultace zahraničních studentů.
Výuka předmětů Sladařství a Pivovarství.
Věda a výzkum
Pivovarská technologie.
Analýza pivovarských surovin(hlavně chmel) a piva, koloidní a senzorická stabilita piva, využití odpadních pivovarských materiálů (mláto, kvasnice), vývoj nových produktů (piva, sorbenty, obaly), vývoj nových analytických metod.

