Kurz je určený pro zaměstnance Plzeňského Prazdroje a.s.
V roce 2015 proběhl již 4. běh kurzu Pivovarské a sladařské technologie pro zaměstnance Plzeňského Prazdroje a.s., převážně s nepivovarským vzděláním. Každý rok kurz absolvuje kurz okolo 18 absolventů. Kurz je zakončen písemným přezkoušením.
Kurz pořádá Ústav biotechnologie VŠCHT Praha ve spolupráci. Odborným garantem kurzu je prof. Ing. Pavel Dostálek, CSc.
Kurz je jednosemestrální, vždy o sobotách a je rozdělen na přednáškovou a praktickou část. Praktická výuka je uskutečňována ve školním minipivovaru (vždy po skupinách). Úspěšné absolvování kurzu je potvrzeno vydáním osvědčení.
Přednášky jsou zajištěny odborníky z Ústav biotechnologie VŠCHT Praha jejich obsah vychází z akreditovaného studia Ministrstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Účastníci 4. běhu kurzu v roce 2015