Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚB → Aktivity ústavu → Kurzy a semináře → Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů
iduzel: 18685
idvazba: 23076
šablona: stranka_obrazek_vertical
čas: 30.3.2023 13:37:23
verze: 5263
uzivatel:
remoteAPIs: https://cis-prihlasovadlo.vscht.cz/?event-type=seminar-palenice
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 18685
idvazba: 23076
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ub.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: 'cs'
iduzel: 18685
path: 1/943/50316/947/963/18685
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů

kurz_palenice-vertical

Těšíme se na zájemce o letošní seminář v netradičním termínu v září 2021.

Letošní seminář proběhne 9. – 10. 9. 2021 na VŠCHT Praha

Seminář pořádá Ústav biotechnologie VŠCHT Praha ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR. Odborným garantem semináře je prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Důležité informace

  • Přihlašování do 20. 8. 2021 přes přihlašovací formulář  na konci stránky
  • Po absolvování celého semináře Vám bude vystaveno osvědčení
  • Cena semináře (vložné) - 4.840 Kč (včetně DPH)

V případě dotazů kontaktujte doc. Ing. Ireny Kolouchové Ph.D., tel.: 22044 4367 nebo e-mail: Irena.Kolouchova@vscht.cz

Organizace semináře

Seminář je rozdělen na přednáškovou a praktickou část. Přednášky jsou zahájeny úvodním  dvoudenním blokem, praktická výuka a další informace jsou uskutečňovány individuálně. Úspěšné absolvování kurzu je potvrzeno vydáním osvědčení. Přednášky jsou zajištěny odborníky z Ústav biotechnologie VŠCHT Praha, Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva financí ČR, z dalších institucí a z praxe. 

Program

Přednášky

  • Komentář k zákonu č. 61/1997, Sb., o lihu.
  • Výklad vyhlášky č. 82/2000 Sb., o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu.
  • Měření lihu, inventarizace, vedení evidence, nutné doklady.
  • Technologie výroby pálenek - suroviny, příprava rmutu, produkční mikroorganismy, lihové kvašení.
  • Povolování výroby lihu a pěstitelského pálení, trestní zákon, pálenky z pohledu zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách, a vyhlášky č. 45/2000 Sb.
  • Výklad vyhlášky č. 81/2000 Sb., o kontrole výroby a oběhu lihu.
  • Komentář k zákonu č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních.
  • Dohled finančního úřadu nad pěstitelským pálením - provozování pálenice, zajištění zařízení, měřidla.
  • Technologie výroby pálenek a jejich kvalita - zpracování kvasu, destilace a rektifikace, zrání pálenky, likvidace odpadů.
  • Hodnocení kvality pálenek.

(změna programu vyhrazena)

Praktická část

Ve vybrané pálenici se zúčastnit pálení (na základě předchozí individuální dohody).

Nejste zalogován/a (anonym)

Seminář pálenice

× Nejsou vyhlášené žádné akce.
Aktualizováno: 22.4.2021 08:58, Autor: Martin Halecký

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Ústav biotechnologie, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi