idvazba: 6768
šablona: stranka_novinky
čas: 6.6.2023 14:55:00
verze: 5319
uzivatel:
remoteAPIs:
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
idvazba: 6768
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'ub.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/home'
iduzel: 6000
path: 8548/5338/5339/5342/6000
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW



Na Ústavu biotechnologie zajišťujeme teoretickou i praktickou výuku širokého spektra biotechnologických i bioinženýrských předmětů. Velká část studentů na našem ústavu část studia absolvuje na zahraničních univerzitách.
Stačí se přihlásit na bakalářský studijní program
- Biochemie a biotechnologie v průběhu studia vybrat specializace
navazující magisterské
nebo doktorské
Naši absolventi jsou vybavení teoretickými i praktickými znalostmi a dovednostmi, které jim umožňují pracovat podle jejich volby v širokém spektru různých firem od startupů po zavedené společnosti nebo státní správu a vědecké instituce. Od technologů a vedoucích laboratoří po datové analytiky a vědce.
Prozkoumejte příběhy našich absolventů a přesvěčte se sami.

Svaz chemického průmyslu ČR ocenil na Večeru s českou chemií 10. listopadu 2022 prof. Ing. Mojmíra Rychteru, CSc. z Ústavu biotechnologie VŠCHT Praha.
Profesor Rychtera je dlouholetým pedagogem a vědeckým pracovníkem na Ústavu biotechnologie, dříve Ústav kvasné chemie a bioinženýrství, kde působí od roku 1960. Byl vůdčí osobností při zavádění oboru „Bioinženýrství“ na VŠCHT Praha a až do současnosti jsou jeho znalosti v tomto oboru významným přínosem pro studenty i kolegy. Tato jeho aktivita vycházela z poznatků získaných v roce 1972 v rámci jeho ročního pobytu na University of Birmingham a dalších britských špičkových pracovišť (Porton Down ad.) stejně jako aktivního členství v Evropských biotechnologických společnostech.
Za dobu svého působení na VŠCHT Praha byl vedle vědecké práce vedoucím desátek kvalifikačních prací v každém ze tří stupňů vysokoškolského studia. Připravil a osobně přednášel několik předmětů všech stupňů vysokoškolského studia zaměřených na problematiku bioinženýrství a průmyslových biotechnologií, a to jak v češtině, tak angličtině. V roce 1993 se vrátil na Birmingham University na několik měsíců jako hostující profesor. V letech 1992 až 1998 působil ve funkci proděkana pro zahraniční záležitosti a pro styk s průmyslem Fakulty potravinářské a biochemické technologie.
Jeho vědecká kariéra byla zaměřena zejména na vývoj a řízení biotechnologických procesů jak přímo pro domácí a zahraniční průmyslové partnery, tak v těsné spolupráci se zahraničními partnery uskutečňovaných formou mezinárodních projektů. Je autorem cca 200 vědeckých publikací a 8 kapitol v monografiích a několika překladů odborné literatury. Osobně přednesl kolem 80 přednášek na vědeckých symposiích.
Od roku 2017 je držitelem medaile Emily Votočka.
20. ročník konference se bude konat ve čtvrtek 13. 4. 2023 (přednášková sekce) a 14. 4. 2023 (exkurze po domluvě), těšíme se na vás.
Pro podrobnosti pokračujte na webové stránky konference.

Firma Bio-Red hledá pracovníka pro zákaznickou technickou podporu, jehož primární rolí by bylo poskytovat včasnou a přesnou pokročilou vědeckou a technickou e-mailovou, telefonickou a vzdálenou podporu pro širokou škálu systémů, činidel a softwaru, především pro kontrolu kvality, diabetes a imunohematologické produktové řady.
Podrobnosti na webových stránkách firmy.
Vhodné i pro absolventy a s možností významného podílu home office. V případě zájmu kontaktujte našeho absolventa Ing. Jana Kotlíka (jan_kotlik@bio-rad.com) .

Přijďte si prohlédnout naše moderně vybavené laboratoře a Univerzitní pivovar a informovat se na možnosti studia na našem ústavu zaměřeného na tradiční i moderní biotechnologie, biotechnologii léčiv a bioinženýrství.
Prozkoumejte příběhy našich absolventů - kde pracují, jak se jim studium na našem ústavu líbilo a co jim dalo.
Podrobnosti o Dnech otevřených dveří na VŠCHT Praha jsou k dispozici zde.

Přejeme všem studentům, spolupracovníkům a partnerům příjemné prožití vánočních svátků a načerpání nových sil do roku 2023

Ing. Alžběta Dostálková, Ph.D. se stala laureátkou Ceny společnosti Veolia - cena Doctorandus za přírodní vědy.
Cena se uděluje za inovativní přístup, nejvýraznější počin, odbornou nebo vědeckou činnost studenta doktorského studijního programu, obzvláště pak v matematice, fyzice, chemii, biologii a medicíně.
Alžběta se zabývá studiem interakcí vedoucích ke skládání retrovirových částic – nástroj pro inhibici jejich tvorby. Celý medilonek je ke stažení zde.
Předání ceny a medailonek Alžběty Dostálkové se vysílal v rámci pořadu České televize Česká hlava 2022 (3-10 minuta pořadu).

Nabídka práce pro absolventy magisterského a doktorandského studia
EPS biotechnology, s.r.o. hledá pro potravinářskou divizi EPS biotechnology, s.r.o. sídlící v Kunovicích u Uherského Hradiště hledáme kolegu/kolegyni na pozici TECHNOLOG V BIOTECHNOLOGICKÉM PROVOZU.
Podrobnosti v připojeném inzerátu.

Dekonta a.s. hledá pro Biotechnologickou laboratoř sídlící v Dřetovicích 109, 273 42 Stehelčeves kolegyni/kolegu na pozici Zástupce vedoucí laboratoře.
Podrobnosti v připojeném inzerátu.
Studenti Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína se sídlem v Třeboni obsadili první místo v krajském kole SOČ s prací Využití zbytků z filetování a/nebo šupin z kapra obecného k produkci pigmentů houbou Monascus purpureus. Práce vznikla pod odborným dozorem našeho absolventa RNDr. Jana Kolka, PhD, středoškolského profesora na této škole a je výsledkem spolupráce mezi Laboratoří mikrobiálních procesů Ústavu biotechnologie VŠCHT Praha a uvedenou střední školou. Využití živočišných odpadů na produkty s přidanou hodnotou je financováno z projektu TAČR BIOCIRTEC TN01000048.
Zleva doprava – šupiny kapra obecného, hydrolyzát šupin, houba Monascus purpureus v médiu s hydrolyzátem šupin jako jediným zdrojem dusíku.
V úterý 5. 4. 2022 byl v prostorách zrekonstruované Uhelny zahájen cyklus přednášek, který si klade za cíl seznámit studenty doktorského studia FPBT a taktéž všechny případné zájemce z řad studentů i zaměstnanců s vědecko-výzkumnými tématy řešenými na jednotlivých pracovištích fakulty. Seminář zahájila profesorka Petra Patáková, krátkým představením Ústavu biotechnologie a navázala tématem: Biosyntéza a biologická aktivita sekundárních metabolitů houby Monascus“. Houba rodu Monascus je známá již dlouhá staletí na asijském kontinentu jako přírodní lék na trávení a zlepšení krevního oběhu. Otázky, které si klade skupina prof. Patákové, jsou, jaké látky stojí za léčivými účinky této tradiční čínské medicíny a jakým způsobem jsou v uvedeném mikroorganismu produkovány. Druhá prezentace byla věnována Proteomické analýze nerozpustných materiálů aneb in-sample digestion, kterou nás profesor Radovan Hynek seznámil s využívanými metodikami a zároveň s historií proteomiky nejen ve světě, ale i na půdě VŠCHT. Společně s docentkou Kučkovou pak nastínili neuvěřitelně širokou škálu možných aplikací od stomatochirurgie až po analýzu uměleckých děl z přelomu minulého tisíciletí.
Další dvě témata budou přestavena v úterý 17. května, kdy se představí Ústav konzervace potravin s přednáškou Instrumentální nástroje pro odhalení smyslových vad potravin a predikci trvanlivosti a Ústav sacharidů a cereálií s výzkumem polysacharidů a jejich aplikacemi. Všichni jsou srdečně zváni! Bližší informace k časovému harmonogramu a jednotlivým setkáním jsou k dispozici v e-learningové aplikaci Moodle - Doktorské studium na FPBT – cyklus přednášek pro doktorandy.

V sobotu 14. května ve věku nedožitých 80 let zemřel náhle po krátké nemoci prof. RNDr. Vladimír Jirků, DrSc., významná osobnost Ústavu biotechnologie a celé Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Celý svůj profesní život spojil s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, kam nastoupil v roce 1972 po ukončení doktorského studia na Přírodovědecké fakultě University Karlovy. V roce 1990 se habilitoval v oboru Mikrobiologie a ve stejném oboru byl jmenován řádným profesorem v roce 2001. V roce 1994 mu byl udělen nejvyšší vědecký titul doktor technických věd. V roce 2021 rektor VŠCHT Praha Vláďu jmenoval emeritním profesorem.
Vláďova vědecká i pedagogická činnost byla vždy spojena s biologickými obory. Své hluboké znalosti biologie využil při úspěšném řešení mnoha vědeckých projektů jak základního, tak aplikovaného výzkumu. Ten vyústil v těsnou spolupráci s průmyslovými podniky, která byla završena udělenými patenty a průmyslovou realizací vyvinutých technologií. Hluboké biologické znalosti rovněž zúročil při tvorbě a osobním přednášení více než 15 předmětů pro všechny stupně vysokoškolského studia, a to v oblastech mikrobiologie, genetiky, buněčné biologie, molekulární biologie, aplikované buněčné biologie a biotechnologií. Celkově byl výborným pedagogem, což se projevovalo také při vedení kvalifikačních prací řady bakalářských, magisterských a doktorských studentů.
Vláďa byl skvělým kolegou a výborným kamarádem, který byl vždy za jakýchkoliv okolností ochoten poradit a pomoci, a to nejen v pracovních záležitostech. Nedocenitelná byla jeho spolehlivost, čestnost a celkový morální kredit.
Pro nás pro všechny je jeho nečekaná smrt obrovskou ztrátou. Vláďa nám bude trvalým příkladem skvělého vysokoškolského pedagoga, který dokázal skloubit kritického myšlení při zachování celoživotního entuziasmu a dobré nálady i ve složitých situacích.
kolegové z Ústavu biotechnologie

Projekt prof. Dr. Ing. Petry Patákové "Vztah mezi efluxem butanolu a tolerancí k butanolu u klostridií" byl nominován na cenu předsedy GAČR 2021!
Vědecký tým, složený z odborníků z Ústavu biotechnologie VŠCHT Praha a Ústavu biomedicínského inženýrství VUT Brno, pod vedením prof. Petry Patákové z VŠCHT Praha úspěšně dokončil projekt, který byl nominován na cenu předsedy GAČR.
Projekt byl zaměřen na produkci rozpouštědel z obnovitelných surovin, především zemědělských nebo potravinářských odpadů, pomocí bakterií. V centru zájmu celého týmu byla nepatogenní, anaerobní bakterie Clostridium beijerinckii, která dokáže tvořit kyseliny, rozpouštědla a vodík. Z rozpouštědel je nejzajímavější butanol, který se aktuálně vyrábí z ropných derivátů, a který je výchozí látkou pro různé výrobky, včetně plastických hmot nebo paliv. Využití bakteriální produkce v průmyslovém měřítku je však zatím nerentabilní zejména kvůli nízkým dosahovaným koncentracím butanolu. Ty jsou způsobeny toxicitou butanolu k buňkám produkční bakterie.
Právě mechanismy, které by mohly zvýšit toleranci producenta k butanolu a tím učinit jeho fermentační produkci konkurenceschopnější, byly studovány v projektu, financovaném GAČR. Je zřejmé, že buněčná odpověď na vyšší koncentraci butanolu v prostředí je multifaktoriální a budeme-li chtít zvýšit toleranci produkčních buněk, budou i naše cílené zásahy muset být zaměřené na posílení různých přirozených obranných mechanismů nikoliv pouze na jediný vybraný faktor. Než k tomu dojde, je nutné fungování těchto mechanismů dobře pochopit a k tomu tento projekt přispěl.
SEZNAM NOMINOVANÝCH ŘEŠITELŮ A PROJEKTŮ NOMINOVANÝCH NA CENU PŘEDSEDY GA ČR 2021:
https://gacr.cz/kdo-byl-letos-nominovan-na-ceny-predsedy-ga-cr/
Cenu předsedy GA ČR za vynikající výzkum jako jeden z pěti projektů získal v roce 2021 projekt Vliv organických látek produkovaných fytoplanktonem na vlastnosti vloček tvořených během koagulace/flokulace při úpravě vody, kde byl jako spoluřešitelské pracoviště náš ústav, konkrétně prof. Ing. Tomáš Brányik, Ph.D. a jeho tým Ing. Tomáš Potočár a Mgr. Zuzana Ježková. Kolegové se v rámci projektu podíleli na chrakterizaci povrchových vlastností řas a sinic, experimentálním studiu flokulace a na modelování interakcí při tvorbě vloček.
Projekt zkoumal, jaký vliv mají organické látky, které produkují sinice, na úpravu vody při různé intenzitě míchání. Přinesl zásadní zjištění – pokud se změní intenzita míchání, nedochází ke změně velikosti vloček, které odstraňují znečišťující příměsi vody, plynule, ale skokově. Tyto podmínky ve výsledku rozhodují, jak bude celý proces úpravy vody účinný. Projekt tak přispěl k prohloubení teoretických znalostí úpravy vody koagulací a flokulací, které lze využít ke zlepšení stávajících technologií úpraven vody, a díky tomu zajistit pitnou vodu.

Letošní Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů proběhne 9.-10.9.2021 na VŠCHT Praha
Bližší informace o programu semináře a příhlášní jsou na webových stránkách semináře.
Těšíme se na zájemce o letošní seminář.

Vážené kolegyně a vážení kolegové,
rádi bychom Vám připomněli, že odložené symposium BIOTECH 2020 pořádané naší vysokou školou ve spolupráci s Biotechnologickou společností a švýcarskými partnery se vzhledem k současné covidové situaci uskuteční v plánovaném termínu 16.-18.6.2021, ale ve virtuálním formátu.
Podrobnosti na webových stránkách konference.
University of Insubria chce přijmout v následujícím roce (2021/2022) 10 zahraničních studentů pro studium ve vybraném bakalářském nebo magisterském oboru. Tito studenti dostanou roční finanční podporu ve výši 10 tis. EUR.
Uzávěrka přihlášek je 15.6. 2021 12:00 (italského času)
Přihlášku je třeba podat výhradně prostřednictvím online portálu i-STUD (po vytvoření účtu - klikněte na nabídku a vyberte anglickou verzi).
Studovat je možné v italštině (všechny obory) nebo v angličtině (vybrané obory).
Informace jsou buď v letáku nebo na webu univerzity.
Seznam oborů studia je uveden zde, magisterské obory jsou uvedeny jako „second cycle“, obory v angličtině jsou označeny malou anglickou vlajkou.

Vzhledem k aktuální situaci a v souvislosti se zákonnými opatřeními souvisejícími s COVID-19 je sekretariát v omezeném režimu provozu.
Vždy pokud to řešená záležitost umožní, vyřizujte agendu elektronicky prostřednictvím školních e-mailů. V případě nezbytnosti osobního jednání je doporučené se předem telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu na návštěvě domluvit.
Děkujeme za pochopení.

Srdečně Vás zveme na Studentskou vědeckou konferenci, která se bude na našem ústavu konat ve čtvrtek 19.11.2020.
Přihlásit se na SVK lze od 6.10. do 20.10.2020 a to elektronicky na https://www.vscht.cz/veda-a-vyzkum/svk, kde jsou k nalezení také podrobné informace o konferenci. Vkládání anotací bude v období do 8.11.2020.

Nabídka stáží španělského technologického centra LEARTIKER.
Technologické centrum LEARTIKER zaměřené na technologie a podnikání v oboru polymerů nabízí možnost stáží v rámci svého studijního programu TEP (Technology Entrepreneurship Program). Program je vhodný pro absolventy technických škol se zaměřením na materiály, chemii a biomedicínu a představuje dobrou příležitost pro ty, kteří se chtějí stát odborníky v dané oblasti.
Studijní program TEP zahrnuje teoretickou i praktickou výuku, která je spojená se stážemi ve firmách. Kandidát(ka) bude studovat program Master-TEP Technologického centra LEARTIKER, na kterém se podílejí i další společnosti, např. MAIER CZ, která má výrobní závod v ČR v Prostějově.
Program TEP trvá od října 2020 do června 2021. Harmonogram je následující:
- Kandidát(ka) nastoupí do Technologického centra LEARTIKER, Markina-Xemein, Bizkaia, Španělsko v prvním týdnu v říjnu 2020.
- Od října do prosince probíhá dopolední výuka od 8,30 do 14,30 semi-prezenční formou. Hodiny jsou teoreticko-praktické, zaměřené na technologii polymerů a podnikatelský sektor.
- Od ledna do června bude následovat stáž v podniku placená částkou kolem 400-500 EUR.
Účastník si hradí cestu sám, ostatní náklady (např. ubytování, zápis, strava) jsou hrazeny.
Více informací na stránkách centra Leartiker a v pdf souboru.
V případě zájmu se prosím obraťte na adresu mpalisinova@basquetrade.eus

Sekretariát Ústavu biotechnologie bude od 1.10. do 9.10. z důvodu nemoci uzavřen.
Agenda je vyřizována elektronicky prostřednictvím školních e-mailů.
Děkujeme za pochopení.

Vzhledem k nejistotě ohledně délky pandemie COVID 19 a nemožnosti cestovat bylo rozhodnuto o posunutí termínu konání sympozia BioTech 2020 o rok na 16. - 19. června 2021.
Podrobnosti na webových stránkách konference.

Provoz sekretariátu Ústavu biotechnologie bude po dobu zákonných opatření souvisejících s COVID-19 následující:
- Sekretariát funguje omezeně. V případě nezbytnosti a po předchozí dohodě si lze domluvit osobní jednání. (Ing. Hana Kašpárková)
- Agenda je vyřizována elektronicky prostřednictvím školních e-mailů.
- V případě nutnosti je možné kontaktovat vedoucího Ústavu na telefonu +420606201570.
Děkujeme za pochopení.

Náš kolega Ing. Tomáš Kinčl poskytl rozhovor pro časopis Svět průmyslu nejen o benefitech automatizace moderní nové varny Univerzitního pivovaru ale i o trendech v pivovarství, naší značce piva a vzdělávání budoucích sládků:
Automatizace pivovaru pomáhá eliminovat výkyvy kvality.


Vzhledem k současné situaci bylo rozhodnuto o zrušení konání konference KVASNÁ CHEMIE A BIOINŽENÝRSTVÍ 2020 pořádané Ústavem biotechnologie VŠCHT Praha.
Děkujeme za pochopení a těšíme se na příští ročník.

27.2.2020 ZENTIVA
sraz: 11:30-11:45 před budovou Zentivy
Do provozu je třeba mít s sebou ČISTÝ plášť a boty bez podpatku.
5.3.2020 Bohemia Sekt, Plzeňský Prazdroj a Lihovar Blatná
sraz: 6:50, odjezd autobusem 7:00 od VŠCHT Praha
Prosíme o dodržení uvedených časů srazů.
Pro bližší informace kontaktujte doc. Ing. Irenu Kolouchovou, Ph.D.

Studentská vědecká konference proběhne na VŠCHT a na našem ústavu dne 21.11.2019.
Závaznou přihlášku je třeba podat do 21.10. a anotaci nahrát do 8.11.
Další informace najdete na letáku konference, stránkách konference.
K dispozici je finální sborník konference.
Ve všech sekcích budou oceněni nejlepší tři přednášející a kromě toho budou uděleny ceny sponzorů tj. firem Plzeňský Prazdroj, LONZA BIOTEC, VWR part of avantor, Merck, DYNEX, HPST a EPS biotechnology.
Sponzoři
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |

Studenti pivovarnictví spolu se sládky Plzeňského Prazdroje uvařili speciální pivo k oslavám Mezinárodního dne studenstva a k výročí 30 let od Sametové revoluce. Sametový ležák symbolicky pracuje s datem 17. 11. 1989 a lidé si jím budou moci připít během listopadu v hospodách, které nabízejí Volbu sládků.
„Chtěli jsme připomenout důležitou roli studentů, jejichž listopadová demonstrace před třiceti lety definitivně nastartovala demokratické změny. Proto jsme se rozhodli uvařit pivo s těmi, kteří studují dnes. Oslovili jsme studenty oboru biotechnologie z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze i ty ze Střední průmyslové školy potravinářských technologií v Podskalské ulici, zda by s námi chtěli uvařit pivo k uctění Sametové revoluce,“ říká Daniel Urban, sládek Plzeňského Prazdroje, který byl v roce 1989 sám studentem oboru kvasná technologie a výroba piva na střední škole Podskalská v Praze.
Receptura ležáku symbolicky odkazuje přímo k 17. listopadu 1989. „Sametový ležák je jedenáctka, jeho barva má 17 jednotek ECB a je to tedy světlé, pěkně syté pivo. Na stupnici hořkosti má 30 jednotek, přesně tolik, kolik let uplynulo od Sametové revoluce. Jde o střední hořkost, která se krásně hodí k symbolické stupňovitosti i barvě. A aby symbolika byla úplná, uvařili jsme celkem 1989 hektolitrů tohoto piva,“ říká Daniel Urban. K výrobě ležáku sládci a studenti použili dva české chmele – Rubín a Harmonie, které mu dávají mírnou bylino-chmelovou vůni.
Pivo se vařilo hned na třech místech – v Plzeňském Prazdroji a také ve zkušebních varnách obou škol. Z každé školy se vaření zúčastnili čtyři studenti. „Tohle byla ideální forma přípravy pro profesi budoucího sládka, měli jsme možnost vidět reálný provoz ve velkém pivovaru. Já ho zároveň mohl porovnávat s vlastními zkušenostmi z domova, kde si vařím pivo, především speciály jako IPA nebo Summer Ale,“ komentuje vaření František Szilvási, student navazujícího magisterského studia, obor biotechnologie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, který se společného vaření účastnil.
„Touto netradiční spoluprací jsme zároveň chtěli ukázat, že i v dnešní době je o tradiční české řemeslo sládka zájem, a to nejen mezi vysokoškoláky, ale i středoškoláky,“ říká Oldřich Koza, pedagog na Střední průmyslové škole potravinářských technologií Podskalská.
Studenti pivo nejen vařili, ale k Sametovému ležáku vytvořili také grafiku plakátu. Ta vzešla ze soutěže studentů českých grafických škol. Z přihlášených návrhů vybrala odborná porota čtyři, o kterých pak rozhodlo hlasování veřejnosti. Největší počet hlasů získala Radka Gregušová, čerstvá absolventka Střední školy umění a designu a vyšší odborné školy v Brně, za svou grafiku, která pracuje nejen s číselnou symbolikou roku 1989, ale také se studentským listopadovým protestem.
Speciální pivo uvařené ke dni studentstva a třicátému výročí sametu mohou lidé ochutnat v listopadu ve zhruba 1 500 hospodách a restauracích po celé České republice, ve kterých je v nabídce Volba sládků. Bližší informace jsou na webu www.volbasladku.cz.

Ze spolupráce fy. Biomedica s Laboratoří pivovarství VŠCHT Praha a Chmelařským institutem v rámci projektu TAČR vznikl prostředek MenoPrima Bella pro zmírnění příznaků menopauzy.
Fotografie jsou z tiskové konference v rámci uvedení výrobku na trh. Podrobnosti o výrobku i výzkumu vedoucímu k tomuto výrobku se dozvíte z prezentace z tiskové konference.

Ústav Biotechnologie nabízí individuální nebo skupinové Kurzy pivovarství s praktickým vařením piva, odborným výkladem a degustací v Univerzitním pivovaru.
Nabízíme kurzy s různou délkou a zaměřením:
- Jednodenní kurz
- Třídenní kurz
- Patnáctidenní intenzívní kurz
Propodrobnější informace naleznete na webových stránkách kurzů.
Pro přihlášení se na kurz kontaktujte Ing. Tomáše Kinčla.

Jsou k dispozici rámcová témata disertačních prací pro akademický rok 2019/2020 Ústavu biotechnologie.
Harmonogram přijímacího řízení a přihláška ke studiu v doktorském studijním programu na VŠCHT Praha.

Dovolujeme si Vás upozornit a pozvat na připravovanou 7. mezinárodní chemicko-technologickou konferenci, kterou jako ústav spolupořádáme.
Konference se koná ve dnech 15.-17.4.2019 v krásném prostředí města Mikulov.
Podrobné informace o odborném a doprovodném programu konference najdete na webových stránkách konference.
Podívejte se na první část reportáže, jak se v našem ústavním pivovaru Lachout v rámci Kurzů vaření piva učili redaktoři Stream.cz krok za krokem uvařit vlastní ležák.

Těšíme se na Vaši účast!

Důležité informace k předmětu jsou ke stažení v připojeném souboru.
Výuka předmětu začíná 27.9. Úvodní lekce a školení bezpečnosti práce v 8:00 v místnosti A122. Účast je nutná.
