stdClass Object
(
    [nazev] => Ústav biotechnologie
    [adresa_url] => 
    [api_hash] => 
    [seo_desc] => 
    [jazyk] => 
    [jednojazycny] => 
    [barva] => zelena
    [indexace] => 1
    [obrazek] => 
    [ga_force] => 
    [cookie_force] => 
    [secureredirect] => 
    [google_verification] => UOa3DCAUaJJ2C3MuUhI9eR1T9ZNzenZfHPQN4wupOE8
    [ga_account] => UA-10822215-3
    [ga_domain] => 
    [ga4_account] => G-VKDBFLKL51
    [gtm_id] => 
    [gt_code] => 
    [kontrola_pred] => 
    [omezeni] => 0
    [pozadi1] => 
    [pozadi2] => 
    [pozadi3] => 
    [pozadi4] => 
    [pozadi5] => 
    [robots] => 
    [htmlheaders] => 
SVK 2023
[newurl_domain] => 'ub.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '[cs]' [newurl_iduzel] => [newurl_path] => 8548/5338/5339 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 5339 [platne_od] => 19.12.2023 15:33:00 [zmeneno_cas] => 19.12.2023 15:33:49.30629 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Jana Michailidu [canonical_url] => [idvazba] => 6019 [cms_time] => 1711713723 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => stdClass Object ( [logo_href] => / [logo] => [top_search_placeholder] => hledat... [social_fb_odkaz] => [social_tw_odkaz] => [social_yt_odkaz] => [paticka_budova_a_nadpis] => BUDOVA A [paticka_budova_a_popis] => Rektorát, oddělení komunikace, pedagogické oddělení, děkanát FCHT, centrum informačních služeb [paticka_budova_b_nadpis] => BUDOVA B [paticka_budova_b_popis] => Věda a výzkum, děkanát FTOP, děkanát FPBT, děkanát FCHI, výpočetní centrum, zahraniční oddělení, kvestor [paticka_budova_c_nadpis] => BUDOVA C [paticka_budova_c_popis] => Dětský koutek Zkumavka, praktický lékař, katedra ekonomiky a managementu, ústav matematiky [paticka_budova_1_nadpis] => NÁRODNÍ TECHNICKÁ KNIHOVNA [paticka_budova_1_popis] => [paticka_budova_2_nadpis] => STUDENTSKÁ KAVÁRNA CARBON [paticka_budova_2_popis] => [paticka_adresa] => VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Ústav biotechnologie, technický správce Výpočetní centrum

[paticka_odkaz_mail] => mailto:Martin.Halecky@vscht.cz [social_fb_title] => [social_tw_title] => [social_yt_title] => [drobecky] => Nacházíte se: VŠCHT PrahaFPBTÚB [autor] => Autor [aktualizovano] => Aktualizováno [google_search] => 001523547858480163194:u-cbn29rzve [more_info] => více informací [charakteristika] => Charakteristika [vice] => → více [uplatneni] => Uplatnění [studijni_plan] => Studijní plán [mene] => → méně [studijni_plan_povinne_predmety] => Povinné předměty [studijni_plan_volitelne_predmety] => Povinně volitelné předměty [fakulta_FPBT] => Fakulta potravinářské a biochemické technologie [studijni_program] => Studijní program: [obory] => Obory: [paticka_mapa_alt] => [api_obor_druh_N] => Navazující magisterský studijní obor [archiv_novinek] => Archiv aktualit [submenu_novinky_rok_title] => Zobrazit novinky na daný rok [studijni_obor] => Studijní obor [studijni_forma] => Forma studia [studijni_dobastudia] => Doba studia [studijni_kapacita] => Kapacita [navaznosti] => Navazující studium v oborech [api_obor_druh_B] => Bakalářský studijní obor [api_obor_druh_D] => Doktorský studijní obor [den_kratky_2] => út [den_kratky_4] => čt [novinky_kategorie_1] => Akce VŠCHT Praha [novinky_kategorie_2] => Důležité termíny [novinky_kategorie_3] => Studentské akce [novinky_kategorie_4] => Zábava [novinky_kategorie_5] => Věda [novinky_archiv_url] => /novinky [novinky_servis_archiv_rok] => Archiv z roku [novinky_servis_nadpis] => Nastavení novinek [novinky_dalsi] => zobrazit další novinky [novinky_archiv] => Archiv novinek [intranet_odkaz] => http://intranet.vscht.cz/ [intranet_text] => Intranet [stahnout] => Stáhnout [logo_mobile_href] => / [logo_mobile] => [mobile_over_nadpis_menu] => Menu [mobile_over_nadpis_search] => Hledání [mobile_over_nadpis_jazyky] => Jazyky [mobile_over_nadpis_login] => Přihlášení [menu_home] => Domovská stránka [zobraz_desktop_verzi] => zobrazit plnou verzi [zobraz_mobilni_verzi] => zobrazit mobilní verzi [fakulta_FPBT_odkaz] => [den_kratky_5] => pá [den_kratky_1] => po [den_kratky_3] => st [paticka_mapa_odkaz] => [nepodporovany_prohlizec] => Ve Vašem prohlížeči se nemusí vše zobrazit správně. Pro lepší zážitek použijte jiný. [preloader] => [den_kratky_6] => [den_kratky_0] => [social_in_odkaz] => [social_li_odkaz] => [novinka_publikovano] => Publikovano: [novinka_datum_konani] => Datum konani: ) [poduzel] => stdClass Object ( [5341] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [5345] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 5345 [canonical_url] => //ub.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [5346] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 5346 [canonical_url] => //ub.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [5347] => stdClass Object ( [obsah] => [iduzel] => 5347 [canonical_url] => //ub.vscht.cz [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [iduzel] => 5341 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) [5342] => stdClass Object ( [obsah] => [poduzel] => stdClass Object ( [6000] => stdClass Object ( [nazev] => Domovská stránka [seo_title] => Domovská stránka [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Jak vyplývá z názvu našeho ústavu zabýváme se vědeckou a pedagogickou činností v problematice biotechnologií z pohledu chemicko-technologického a inženýrského. Hlavní váha naší činnosti je v oblastech pivovarnictví, biotechnologie v ochraně životního prostředí, v produkci alternativních paliv, v problematice biofilmu a produkce biodetergentů a enzymů.

Úspěšnou vědeckou a pedagogickou činnost našeho ústavu realizujeme díky kvalitnímu zázemí laboratoří s moderním přístrojovým vybavením pro pokročilé analytické, biochemické, mikrobiologické, separační i kultivační metody.

Vedle vědecké-výzkumného a pedagogického poslání slouží naše mikrosladovna a univerzitní pivovar.

 

[urlnadstranka] => [obrazek] => [iduzel] => 6000 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /home [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_novinky [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7872] => stdClass Object ( [nazev] => Ústav [seo_title] => Ústav [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

 originál

Jak vyplývá z názvu našeho ústavu zabýváme se vědeckou a pedagogickou činností v problematice biotechnologií z pohledu chemicko-technologického a inženýrského. Hlavní váha naší činnosti je v oblastech pivovarnictví, biotechnologií v ochraně životního prostředí, v produkci alternativních paliv, v problematice biofilmu a v produkci biodetergentů a enzymů.

Úspěšnou vědeckou a pedagogickou činnost našeho ústavu realizujeme díky kvalitnímu zázemí laboratoří s moderním přístrojovým vybavením pro pokročilé analytické, biochemické, mikrobiologické, separační i kultivační metody.

Vedle vědecko-výzkumného a pedagogického poslání slouží univerzitní pivovar pro produkci oficiálního piva VŠCHT Praha značky Lachout.

[urlnadstranka] => [iduzel] => 7872 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /ustav [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [5354] => stdClass Object ( [nazev] => Studium [seo_title] => Studium [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => [obrazek] => [obsah] =>

Náš ústav nabízí vysokoškolské vzdělání v bakalářskýchmagisterskýchdoktorských studijních programech v rámci moderně pojatých klasický biotechnologií, jako jsou pivovarství, lihovarství a vinařství, produkce octa a dalších látek kvasnou cestou tak i moderní obory bioinženýrství a biotechnologií jako jsou výroba léčiv, ochrana životního prostředí, produkce alternativních paliv.

originál

 

Zájemci z řad studentů se mohou podílet na vědecko-výzkumné práci na ústavu již od začátku studia.

Vzhledem k širokému spektru kontaktů v Evropě i mimo ni je možné vycestovat na studijní nebo výzkumné pobyty.

[iduzel] => 5354 [canonical_url] => //ub.vscht.cz/studium [skupina_www] => Array ( ) [url] => /studium [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [5355] => stdClass Object ( [nazev] => Věda a výzkum [seo_title] => Věda a výzkum [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

originál

Vědecko-výzkumné aktivity ústavu jsou soustředěny na studium biotechnologických procesů v celé jejich šíři – počínaje chováním biologického činitele, studium jednotkových operací uplatňujících se v moderních biotechnologiích, včetně down-stream processingu, bioinženýrských aspektů a modelování a simulace bioprocesů až po aplikace biotechnologických procesů v potravinářském, farmaceutickém, biotechnologickém či chemickém průmyslu nebo při ochraně životního prostředí.

[iduzel] => 5355 [canonical_url] => //ub.vscht.cz/veda-a-vyzkum [skupina_www] => Array ( ) [url] => /veda-a-vyzkum [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [5512] => stdClass Object ( [nazev] => Aktivity ústavu [seo_title] => Aktivity ústavu [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Aktivity

Kromě vědecko-výzkumnépedagogické činnosti se angažujeme v široké škále dalších aktivit jako je pořádání nebo spolupořádání konferencí, pořádání kurzůexpertní a servisní činností v oblasti biotechnologií.

[iduzel] => 5512 [canonical_url] => //ub.vscht.cz/aktivity-ustavu [skupina_www] => Array ( ) [url] => /aktivity-ustavu [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [7895] => stdClass Object ( [nazev] => Spolupráce [seo_title] => Spolupráce [seo_desc] => [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

partneři

S našimi tuzemskými i zahraničními průmyslovými i výzkumnými partnery spolupracujeme na širokém spektru společných projektů zahrnujícím základní výzkum a aplikovaný výzkum, zvětšování měřítka technologií, řešení technologických problémů výrob a to formou grantové spolupráce nebo zakázek. Nedílnou součástí této spolupráce je i zapojení studentů všech studijních stupňů do řešení těchto projektů a tím zásadní zkvalitnění jejich vzdělání.

[iduzel] => 7895 [canonical_url] => //ub.vscht.cz/spoluprace [skupina_www] => Array ( ) [url] => /spoluprace [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_submenu [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [10947] => stdClass Object ( [nazev] => Přístup odepřen (chyba 403) [seo_title] => Přístup odepřen [seo_desc] => Chyba 403 [autor] => [autor_email] => [perex] => [ikona] => zamek [obrazek] => [ogobrazek] => [pozadi] => [obsah] =>

Nemáte přístup k obsahu stránky.

Zkontrolujte, zda jste v síti VŠCHT Praha, nebo se přihlaste (v pravém horním rohu stránek).

[urlnadstranka] => [iduzel] => 10947 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error403] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka_ikona [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [1485] => stdClass Object ( [nazev] => Stránka nenalezena [seo_title] => Stránka nenalezena (chyba 404) [seo_desc] => Chyba 404 [autor] => [autor_email] => [obsah] =>

Chyba 404

Požadovaná stránka se na webu (již) nenachází. Kontaktuje prosím webmastera a upozorněte jej na chybu.

Pokud jste změnili jazyk stránek, je možné, že požadovaná stránka v překladu neexistuje. Pro pokračování prosím klikněte na home.  

Děkujeme!

[urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [iduzel] => 1485 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[error404] [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 5342 [canonical_url] => //ub.vscht.cz/5342 [skupina_www] => Array ( ) [url] => /[cs]/5342 [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_kalendar [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) [519] => stdClass Object ( [nadpis] => [data] => [poduzel] => stdClass Object ( [61411] => stdClass Object ( [nadpis] => [apiurl] => https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/?weburl=/sis [urlwildcard] => cis-path [iduzel] => 61411 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => /sis [sablona] => stdClass Object ( [class] => api_html [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) ) ) [iduzel] => 519 [canonical_url] => [skupina_www] => Array ( ) [url] => [sablona] => stdClass Object ( [class] => [html] => [css] => [js] => [autonomni] => ) ) ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => web [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

DATA


stdClass Object
(
    [nazev] => Publikační aktivita 2014
    [seo_title] => Publikační aktivita 2014
    [seo_desc] => 
    [autor] => 
    [autor_email] => 
    [obsah] => 

Halecký M., Špačková R., Páca J., Stiborová M., Kozliak E.: Biodegradation of nitroglycerin and ethylene glycol dinitrate by free and immobilized mixed cultures, Water Res. 48(1), 529–537 (2014). ISSN: 0043-1354. IF 4,655. (on-line)

Dvořák L., Lederer T., Jirků V., Masák J., Novák L. Removal of aniline, cyanides and diphenylguanidine from industrial wastewater using a full-scale moving bed biofilm reactor. Process Biochemistry 49(1), 102–109 (2014). ISSN: 1359-5113. IF 2,414. (on-line)

Patáková P., Linhová M., Vykydalová P., Branská B., Rychtera M., Melzoch K.: Use of fluorescent staining and flow cytometry for monitoring physiological changes in solventogenic clostridia. Anaerobe, in-press, ISSN 1075-9964, IF 2,022 (on-line)

Pires E.J., Teixeira J.A., Branyik T., Côrte-Real M., Vicente A.A.: Maintaining yeast viability in continuous primary beer fermentation. Journal of the Institute of Brewing, 120, 52-59 (2014). IF 0,837 (on-line)

Pires E.J., Teixeira J.A., Branyik T., Côrte-Real M., Brando T., Vicente A.A.: High gravity primary continuous beer fermentation using flocculent yeast biomass. Journal of the Institute of Brewing, 120, 486-494. (2014) IF 0,837 (on-line)

Pires E.J., Teixeira J.A., Branyik T., Vicente A.A.: Carrier-free, continuous primary beer fermentation. Journal of the Institute of Brewing, 120, 500-506 (2014) IF 0,837 (on-line)

Zapotocky L., Halecky M., Vanek T., Paca J., Kozliak E., Jones K., Soccol C. R.: Biofiltration of a styrene/acetone vapor mixture in two reactor types under conditions of styrene overloading, Brazilian Archives of Biology and Technology 57(5), 782-788 (2014). IF 0,452. (on-line)

Jelínek L., Karabín M., Kotlíková B., Hudcová T., Dostálek, P.: Application of a hop by-product in brewing: reduction in the level of haze-active prolamines and improved antioxidant properties of the beer. J.Inst. Brew. 120(2), 99-104 (2014). IF 0,837 (on-line)

Karabín M., Rýparová A., Jelínek L., Kunz T., Wietstock P., Methner F. J., Dostálek P.: Relationship of iso-a-acid content and endogenous antioxidative potential during storage of lager beer. J. Inst. Brew. 120(3), 212-219 (2014) IF 0,837 (on-line)

Krausová I., Cejnar R., Kučera J. Dostálek P.: Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer, J. Inst. Brew. 120(4), 433-437 (2014) IF 0,837 (on-line)

Hudcová T., Bryndová J., Fialová K., Fiala J., Karabín M., Jelínek L., Dostálek P.: Antiproliferative effects of prenylflavonoids from hops on human colon cancer cell lines. J. Inst. Brew. 120(3), 225-230 (2014) IF 0,837 (on-line)

Mascia I., Fadda C., Dostálek P., Olšovská J., Del Caro A.: Preliminary characterization of an Italian craft durum wheat beer. J. Inst. Brew. 120(4) 495-499. (2014) IF 0,837 (on-line)

Kljak K., Šárka E., Dostálek P., Smrčková P., Grbesa D.: Influence of physicochemical properties of Croatian maize hybrids on quality of extrusion cooking. LWT--Food Sci. Technol. 60(1) 472-477 (2015) IF 2,468 (on-line)

Kriklavova, L., Truhlar, M., Skodova, P., Lederer, T., Jirku, V.: Effects of a static magnetic field on phenol degradation effectiveness and Rhodococcus erythropolis growth and respiration in a fed-batch reactor. Bioresource Technol 167 (2014), 510-513. IF 5,039 (on-line)

Rumlova, M., Krizova, I., Keprova, A., Hadravova, R., Dolezal, M., Strohalmova, K., Pichova, I., Hajek, M., Ruml, T., HIV-1 protease-induced apoptosis. Retrovirology 11, article number 37 (2014) IF 4,767 (on-line)

Dolezal, M., Zabransky, A., Hrabal, R., Ruml, T., Pichova, I., Rumlova, M.: One-step separation of myristoylated and nonmyristoylated retroviral matrix proteins. Protein Expres Purif 92 (2013), 94-99. IF 1,508 (on-line)

Strohalmová-Bohmová K., Spiwok V., Lepšík M., Hadravová R., Křížová I., Ulbrich P., Pichová I., Bednárová L., Ruml T., Rumlová M.: Role of Mason-Pfizer monkey virus CA-NC spacer peptide-like domain in assembly of immature particles. J. Virol. (2014) doi:10.1128/JVI.02286-14 IF 4,648 (on-line)

Paulová L., Patáková P., Rychtera M., Melzoch K.: High solid fed-batch SSF with delayed inoculation for improved production of bioethanol from wheat straw. Fuel 122: 294-300. (2014) IF 3,406 (on-line)

Pires E.J., Teixeira J.A., Branyik T., Vicente A.A.: Yeast: the soul of beer´s aroma - a review of flavour-active esters and higher alcohols produced by the brewing yeast. Applied Microbiology and Biotechnology, 98, 1937-1949 (2014). IF 3,811 (on-line)

Masák J., Čejková A., Schreiberová O., Řezanka T.: Pseudomonas biofilms: possibilities of their control, FEMS Microbiology Ecology 89 (2014) 1-14, IF 3,875 (on-line)

Kolek J. Manumycinová antibiotika a jejich perspektivy. Bioprospect 24 (2), 28-31 (2014). (on-line)

Kyselová L., Branyik T.: Quality improvement and fermentation control in beer, pp.477-500. In: Advances in Fermented Foods and Beverages, Holzapfel W. (ed), ISBN: 978-1-78242-015-6 (print), Woodhead Publishing (2014) (on-line)

Dostálek P.: Pivo. pp. 318-323. In: Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Key Publishing s.r.o. Ostrava 2014, 425 stran, ISBN 978-80-7418-208-2. (on-line)

Fiala J.: Révová vína. pp. 301-313. In: Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Key Publishing s.r.o. Ostrava 2014, 425 stran, ISBN 978-80-7418-208-2. (on-line)

Fiala J.: Ovocná vína, ostatní vína, medovina. pp. 314-317. In: Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Key Publishing s.r.o. Ostrava 2014, 425 stran, ISBN 978-80-7418-208-2. (on-line)

Rychtera M.: Kvasný ocet a droždí, pp. 340 - 346. In: Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství, KEY Publishing, s.r.o., Ostrava 2014, 425 stran, ISBN 978-80-7418-208-2. (on-line)

Bubník Z., Cuhra P., Čopíková J., Čurda L., Dobiáš J., Dostálek P., Dostálová J., Fiala J., Gabrovská D., Hrušková M., Kadlec P., Koberna M., Kocourek V., Málková M., Málková I., Melzoch K., Míková K., Petříková D., Pipek P., Pivoňka J., Příhoda J., Pudil F., Raichl A., Réblová Z., Rychtera M., Sedláček J., Sluková M., Šárka E., Ševčík R., Štětina J., Tláskal P., Voldřich M., Winklerová D.: Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. Key Publishing s.r.o. Ostrava 2014, 425 stran, ISBN 978-80-7418-208-2. (on-line)

[submenuno] => [urlnadstranka] => [ogobrazek] => [pozadi] => [newurl_domain] => 'ub.vscht.cz' [newurl_jazyk] => 'cs' [newurl_akce] => '/veda-a-vyzkum/publikace/2014' [newurl_iduzel] => 17850 [newurl_path] => 8548/5338/5339/5342/5355/7884/15470 [newurl_path_link] => Odkaz na newurlCMS [iduzel] => 15470 [platne_od] => 10.07.2015 11:11:00 [zmeneno_cas] => 10.07.2015 11:11:51.942442 [zmeneno_uzivatel_jmeno] => Martin Halecký [canonical_url] => //ub.vscht.cz/veda-a-vyzkum/publikace/2014 [idvazba] => 22302 [cms_time] => 1711713965 [skupina_www] => Array ( ) [slovnik] => Array ( ) [poduzel] => Array ( ) [sablona] => stdClass Object ( [class] => stranka [html] => [css] => [js] => [autonomni] => 1 ) [api_suffix] => )

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Ústav biotechnologie, technický správce Výpočetní centrum

zobrazit plnou verzi